Rhätische Bahn

Denk je aan Zwitserland dan denk je aan treinen. En natuurlijk viaducten in het berglandschap. We hebben er twee op ons lijstje staan en die hebben we woensdag bezocht. Als eerste reden we naar Wiesen. Altijd spannend zo’n smalle weg naar beneden. Nu maar hopen dat we geen tegenliggers treffen, want er past maar een auto op de weg. We parkeren bij het station en wandelen naar het Wiesenerviaduct. 


Het is een imposant bouwwerk. Je kan naast de spoorbaan lopen over een voetgangerspassage. Je moet niet door het gaas naar beneden kijken als je hoogtevrees hebt. Er is een wandelroute naar ons tweede viaduct, maar Bas is er niet bij dus dat gaat hem niet worden. Els is niet zo van het ruwe landschap.

We vervolgen de reis naar Davos. Ook hier weer veel bouwactiviteiten aan weg en hotels. Even ontspannen op een terrasje, en jawel de treinen rijden bijna over je tafel.


We kiezen de touristische route op de planner en gaan op weg naar Filisur. Daar parkeren we de auto en gaan lopend verder. Na een pittige wandeling zien we het Landwasser viaduct. Je krijgt toch wel bewondering voor de bouwers van deze kunstwerken. Er waren geen helikopters of zo om de bouwmaterialen naar boven te transporteren. Natuurlijk voor de foto even wachten op een trein. We treffen het, de Glacier Express komt er aan. De langzaamste intercity ter wereld, onderweg van Zermatt naar Davos.

De donderdag begint slecht want het regent en dat kan even aanhouden. De voorspelde onweer blijft weg, maar als we ’s middags gaan wandelen trekken we toch maar warmere kleding aan. 

2 reacties op “Rhätische Bahn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *