Reis naar Cairns

De wekker gaat al om half 6 af. Veels te vroeg voor vakantiebegrippen, maar het moet want we vliegen vandaag naar het tropische Cairns. Rond 7 uur stellen we het verhuurbedrijf op het vliegveld van Sydney in en gaan we rijden. We hebben hierbij gekozen voor het vermijden van tolroutes, maar TomTom heeft daar toch best wat moeite mee. Een paar keer probeert hij ons gewoon op de M1 te leiden, en dat is op dat stuk toch echt een tolweg. We zijn al om half 8 op het vliegveld en kunnen inchecken voor onze vlucht QF0922 van 10:40, maar wanneer we op een incheckterminal onze gegevens invullen krijgen we vlucht QF0924 van 9:30. Waarschijnlijk waren daar nog wat plekken over. We vinden het wel prima, want zo hebben we een uur minder op het vliegveld, en meer in Cairns.


Rond half 12 landen we in Cairns – de omgeving ziet hier een stuk tropischer uit met allerlei regenwouden aan de horizon. Cairns zelf is een relatief klein stadje waarvan het backpackers toerisme het kloppende hart is. Om de paar gebouwen vind je hier een toko die de meest avontuurlijke dingen aanbiedt. Van snorkelen tot skydiven, het kan hier allemaal.


Ons hotel is Gilligans; een vier sterren backpackers gelegenheid. De kamers zijn hier net even wat luxer dan in een doorsnee hostel en het heeft zelfs iets weg van een resort. Zo is er een groot binnenplein waaraan een zwembad en dansclub zijn gevestigd. Wanneer we inchecken krijgen we de vraag of het klopt dat we een invalidekamer hebben geregeld. Barend heeft vorige week wat telefonisch geregeld en blijkbaar is daar een foutje opgetreden. Het is op zich wel een fout in ons voordeel want de invalidekamer is een stuk ruimer. Tevens hebben we een speciaal handvat bij het toilet zodat ik nog makkelijker op kan staan!


De rest van de dag verkennen we de stad een beetje en boeken we voor morgen een snorkelreis naar het Great Barrier Reef. We vinden ook nog een leuk tentje waar Corona’s altijd 3.50 AUD kosten (ongeveer 2.60 EUR) en veel mensen maken hier dankbaar gebruik van. Tevens hebben we een mooi uitzicht naar de oceaan – je kan het slechter treffen. ’s Avonds zitten we nog even gezellig na op het binnenplein van Gilligans tussen allerlei backpackers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *