Op weg naar Zwitserland

Na het standaard kwartiertje vertraging waren we om 6:15 op weg naar Venlo. Het leek wel of iedereen op bed lag want er was nagenoeg geen verkeer op de weg.

Het ochtendgloren is toch wel het mooiste moment van de dag, vind ik dan.

Bij Valk Venlo aangekomen bleek dat het hotel vol was dus men twijfelde of er wel plaats was voor losse ontbijtgasten. Na ampel overleg mochten we plaatsnemen en gingen we los met buffetten.


We vervolgde onze reis in Duitsland en pas bij Koblenz werd het druk op de weg.

Inmiddels was het miezerige regentje gestopt en moest de airco aan, want we tikten de 30 graden aan.

Na enige tijd bereikte we Hockenheim, bekend van het race circuit. Tijd voor een sanitaire/koffiestop.

De parkeerplaats stond, net als alle parkeerplaatsen onderweg, vol met vrachtwagens. Gelukkig vonden we nog een plaatsje.

Inmiddels werd door files en ongevallen onze route herberekend en werden we omgeleid.
Toch wel handig die navigatiesystemen.

Om 15:00 bereikte we het hotel, Hilton Garden Inn Stuttgart.

Het hotel ligt naast het stadion van VfB Stuttgart. Dit stadion is ook wel bekend bij sommige onder ons, omdat een niet nader te noemen club uit Eindhoven zonder een wedstrijd te winnen hier hun enige Europacup 1 veroverde. We kregen een erg grote kamer. De bank was ook opgemaakt als bed en aan de hoeveelheid handdoeken te zien verwachtte men een flinke familie.


Nadat we de bagage op de kamer gezet hadden gingen we Stuttgart verkennen. Stuttgart is een stad met veel parken en veel groen. Het heeft niet echt een altstadt, de horeca zit verspreidt over meerdere pleintjes.

Er was veel volk op straat en dat maakte het gezellig. Zondag is toch eigenlijk wel een stille dag in Duitsland , dus daar hadden we mazzel mee.

2 reacties op “Op weg naar Zwitserland

  1. Net de foto’s bekeken. Geeft de diversiteit goed weer. Wat een hoogte zeg met die trein, kreeg acuut trek in de benen. Ik zou hier niet durven rijden hoor met die smalle wegen. Het stukje dat je achteruit moest rijden… brrrr Doodeng. Zoals het hoort bij een vakantie genieten jullie lekker van de geneugten van het leven. Biertje, taart etc. Nog heel veel plezier gewenst. En……. rij voorzichtig.
    Groetjes Ron en Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *