New York City

Om 06.00 uur al weer wakker. De zon laat zijn eerste stralen al weer zien. Na een stevig
ontbijt, pannenkoeken met stroop, gaan we op weg naar het Empire State Building.
We schrikken van de lange rij wachtenden, maar als de kassa opengaat staan we snel in de lift naar de 80ste verdieping. Overstappen in een andere lift richting uitkijkbordes.
Door het heldere weer kunnen we ver kijken en mooie foto’s maken.

Daarna met de metro naar Battery Park. De rij voor de kassa is daar nog langer, maar we kunnen met de boot van 11.30 uur mee naar het Vrijheidsbeeld. inside_llOp het eiland kan je kiezen uit een rij met de lift naar het bordes of een rij met de trap naar de kroon van het beeld.
We kiezen voor de trap en na 354 treden, en door de drukte 1,5 uur later, zijn we boven in het beeld. Het is het waard geweest.

Met de ferry gaan we naar Ellis Island, waar een tentoonstelling over de immigranten aan het begin van de eeuw is ingericht.broertjes

Nadat we met de boot terug op Manhattan gekomen zijn, belanden we in een Ierse pub. Omdat de 2e fles bier uitblijft zelf maar aan de bar gaan halen, wat de serveerster op een uitbrander van de barkeeper kwam te staan. Dat vinden wel sneu voor haar.
Deze dame, een oude Indonesische vrouw, staat vervolgens elke 5 minuten aan ons tafeltje om te vragen of alles naar wens is.
Ze kent ook onze koningin als ze er achter komt dat we Hollanders zijn, heeft ze het alleen maar over Queen Wilhelmina!

Als we weer buiten zijn, staan we om de hoek gelijk voor het World Trade Center, de
hoogste gebouwen in New York. Met de lift in 58 seconden naar de 107 de verdieping en daarna met wat roltrappen richting dak waar we op ruim 400 meter hoogte staan.
Dit overtreft alles, zo mooi is het uitzicht hier.ticket

Helaas betrekt de lucht en steekt er een stevig windje op. Beneden nog wat rondgekeken en van het uitzicht genoten.

Je kan bij het raam loodrecht naar beneden kijken en ziet hier goed hoe enorm hoog deze twee torens wel zijn. Weer super snel met de lift naar beneden en via Wall Street en Chinatown op zoek naar een pizzeria in Little Italy.
Little is tegenwoordig wel erg van toepassing, want de wijk beslaat nog maar 2 blokken.

Bij een Italiaan wat gegeten. Wat een slecht humeur had meneer de ober zeg. Al geeuwend en mokkend liep hij door de zaak en ging regelmatig buiten staan om klanten te lokken. Hier zal spoedig wel een Chinees restaurant komen!

Na het lekkere eten, het was inmiddels donker, richting metro op weg naar het hotel. Door alle verhalen voel je je niet zo veilig ’s avonds in de metro, maar ik moet zeggen dat we geen nare ervaringen gehad hebben. Als we de metro uitkomen weer wat bier mee en naar boven. Peter vindt het maar vreemd dat ik van alles controleer in mijn spullen, maar ja, ik ben benauwd dat er wat gejat wordt. Je kan ook niet de hele dag alles mee sjouwen, of zou daarom dat stel die koffers mee gehad hebben boven in het WTC?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *