Melbourne

Om 9 uur gaat de wekker. Hoewel ik me nog wel een beetje moe voel besluit ik gewoon op te staan. Je moet toch zo snel mogelijk in het ritme van de nieuwe tijdzone komen. Het verschil is nu al opgelopen tot 9 uur later dan Nederland. Het ontbijt is hier bij de familie van Jeff goed geregeld. We krijgen zelfs chocoladepasta van de Euroshopper. Het blijkt dat hier in Berwick (een buitenwijk van Melbourne) veel Nederlandse emigranten zitten. Een van hun heeft ook een Nederlands winkeltje opgericht waar allerlei hollandse artikelen gekocht kunnen worden. In de etalage zien we o.a. Douwe Egberts spullen. Wel leuk als je dit allemaal tegenkomt aan de andere kant van de wereld. Voelt het op een of andere manier toch weer een beetje als thuis.

Na het ontbijt gaan we richting de stad om alles een beetje te verkennen. Dit keer mag ik plaatsnemen achter het stuur en ik moet zeggen dat het me toch wel wat moeite kost om links te rijden. Zo ben ik toch geneigd om bij kruispunten linksaf de rechterbaan te pakken. Of per ongeluk de ruitenwissers aan te zetten in plaats van de richtingaanwijzers. Gelukkig is het een automaat en hoef ik me ook niet zorgen te maken over het schakelen.


Wanneer we in het centrum aankomen nemen we eerst de historische tram door de stad. Deze ouderwetse trammetjes lijken wel speciaal ingericht te zijn voor toeristen. Zo krijgen we tijdens de rit allerlei informatie voorgeschoteld over de gebieden waar we doorheen rijden. We stappen uit in de buurt van het convention centre en gaan lopen richting het centrum. Het blijkt dat er op dit moment een of ander comic of fantasy fair bezig is in het convention centre. Op straat stikt het van de mensen die verkleed zijn. Zo komen we o.a. een Katy Perry lookalike tegen inclusief lolly, maar ook Hellboy, Stormtroopers, en meerdere Batmans en Jokers.


In het centrum lopen we wat door de buurt en komen o.a. bij Federation Square. Dit plein ziet er zelf modern uit, maar is wel omringd door allerlei historische gebouwen zoals een groot station (Flinders Street Station), het St Pauls Cathedral en een historische pub (Young and Jacksons). Tevens vind je hier allerlei eetgelegenheden. Barend was vooral gecharmeerd van een nieuwe keten die hij gevonden heeft genaamd “Lord of the Fries”. Hij heeft er echter nog geen frietje genuttigd, maar dat zal niet lang meer duren. De rest van de wandeling bezoeken we o.a. het skydeck van een wolkenkrabber waarbij we een mooi uitzicht hebben over de stad, een casino, een boulevard met allerlei cafe’s langs de Yarra rivier, een festival terrein waar vanavond Joss Stone zal optreden, wat memorials van de eerste en tweede wereldoorlog en een botanische tuin.


Helaas zit het weer niet echt mee dus lopen we veel met een paraplu te zeulen. ’s avonds gaan we wat eten bij the Beer Garden. Het blijkt dat de biertjes flink aan de prijs zijn hier. We zien op de kaart zelfs een Amerikaans biertje voor 55 AUD (41 euro). We gaan uiteindelijk voor de goedkopere biertjes die rond de 10 AUD kosten (7.50 euro). We besluiten vervolgens weer richting huis te gaan.

1 reactie op “Melbourne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *