Los Angeles – Boulder City

Los Angeles zit er alweer op. Het hotel is al een stuk rustiger op de maandagochtend.
Waarschijnlijk hebben er nogal wat feestgangers gelogeerd want het hele weekend zat het propvol. Nog even tanken en dan richting Nevada.
Bij het tanken probeer ik de postcode truc door een locale postcode in te toetsen.
Dat werkt niet en ook een 0 voor of achter de eigen postcode wordt niet geaccepteerd.

Volgens berichten op diverse usa fora zou het moeten werken, dus ik probeer het later nog eens. Toch maar naar binnen. Ik betaal $ 50,- omdat ik geen idee heb hoeveel gas ik nodig heb. Als ik klaar ben met tanken krijg ik een refund van ruim $16,- Dat bedrag wordt volgens de kassierweer terug gestort op mijn creditkaart. Nou dat gaan we meemaken.

Al snel wordt het verkeer rustiger en bereiken we grote hoogtes in temperatuur en elevation. De thermometer bereikt 104 graden F en we passeren de pas op 4720 Ft en dat zijn toch ruim 1400 meters en 40 graden celcius.

We rijden langs de westkant van Las Vegas naar het zuiden en bereiken even later Boulder City. Hier blijven in een authentiek hotel wat gebouwd is voor het management tijdens de bouw van de Boulderdam in de jaren 30. Later werd het een een hotel voor de rich and famous. Enkele beroemde gasten zijn Bette Davis, Howard Hughes en Boris Karloff. Na wat ups en downs is het nu een hotel met 40 kamers en je waant je in de oude tijd met het comfort van deze tijd.
Erg leuk gedaan en ik moet zeggen dat Boulder City zowiezo een leuk plaatsje is.
Wat ook opvalt is dat er niet gegokt kan worden, en dat voor Nevada!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *