Kurashiki (2)

Vandaag hebben we een vrije dag en gaan we met een klein groepje de stad verkennen. Onderweg komen we langs een kinderdagverblijf waar de kinderen een dansje moeten doen op de maat van de muziek. Tevens moeten ze in twee grote cirkels lopen maar dat gaat niet altijd even goed. De begeleidsters hebben hun handen er letterlijk vol mee om de kinderen op de juiste route te plaatsen.


We lopen eerst richting het oude centrum Bikan waar we kunnen zien hoe de stad er vroeger uitzag. Ook toen had je blijkbaar al ontzettend veel toeristenwinkels. Het toppunt is toch wel een winkeltje waar ze alleen katten en hondenspullen verkopen. Er wordt zelfs een kerst cd afgespeeld waarbij je katten de tekst hoort miauwen. Helaas was deze uitverkocht.


Vervolgens zijn we richting wat tempels gelopen waarbij we gelijk flink werden belaagd door een zwerm muggen. Vooral mijn beide enkels hebben het flink moeten ontgelden. Een deel van ons groepje gaat kijken naar een bruiloft die plaatsvindt in een tempel terwijl een ander deel de overdekte winkelstraat gaat verkennen. Ik ga samen met Judy richting een apotheek om wat anti-muggen spul te halen voor iedereen. Ook hier spreken ze amper engels en moeten we met gebaren en het wijzen naar de muggenbulten duidelijk maken wat we willen.


We zoeken weer de rest van de groep op en lunchen wat bij een tentje waar je een soort boerenomelet krijgt maar dan Japanse stijl. Daarna slenteren we nog wat door het stadje maar komen snel tot de conclusie dat we het wel een beetje gezien hebben. Iemand oppert het idee om een karaokebar te bezoeken en al snel vinden we er een bij het station. Het blijkt dat alle hokjes op dat moment vol zitten maar dat er over twintig minuten wel plek is. We nemen tegen die tijd plaats in een hokje waar ruimte is voor ongeveer 8 personen en een geluidsinstallatie aanwezig is waar je U tegen zegt. Top artiesten zoals Elvis Presley, Tom Jones, Queen en 50 cent komen voorbij en we zingen vol overgave mee.


’s Avonds eten we wat bij een steakhouse waar je o.a. hamburgers en biefstukken kan bestellen. In plaats van stokjes krijgen we hier weer de oude vertrouwde mes en vork. We borrelen vervolgens nog wat na in de hotel lobby.

2 reacties op “Kurashiki (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *