Kingman – Las Vegas

We gaan eerst ontbijten in een echt jaren zestig restaurant, zoals het hoort aan de counter. Het is lopend te doen en een beetje beweging op zijn tijd is niet verkeerd, als je zoveel in de auto zit. Het is ook heerlijk lopen zo in het ochtend zonnetje.

Vandaag rijden we het laatste stukje van ongeveer 100 mijl naar Las Vegas.
We rijden over de US 93 en al snel bereiken we een wegafzetting waar we staande gehouden worden voor inspectie. We komen weldra aan bij de Hoover Dam en de veiligheidsvoorzieningen zijn behoorlijk aangescherpt.IMG_1421

Als we bij de dam aan komen parkeren we de auto en gaan het gebied lopend verkennen.De Hoover Dam is gebouwd tussen 1931 en 1935 en was bedoeld om naar de vraag aan water in het gebied te voldoen, en om onvoorspelbare waterstijgingen van de Coloradorivier op te vangen. De bevolking bleef stijgen dus in de 60 jaren bleek de dam onvoldoende capaciteit te hebben en werd de Glen Canyon Dam gebouwd bij Lake Powell.IMG_1435De Hoover Dam ziet er spectaculair uit, het is dan ook ruim 220 meter hoog.
Tijdens de bouw zijn er 96 arbeiders omgekomen. Vandaag de dag voorziet de dam Nevada, Arizona en Californie voor een groot deel van elektriciteit.
We laten de rondleiding voor wat het is want we willen naar Las Vegas.
Om 14:00 checken we in bij het Hilton hotel en dat ziet er niet verkeerd uit.
We hebben een kamer op de 19e etage en kijken uit over de oude strip aan Fermontstreet. We laden de spullen uit en gaan snel de stad in.

Deze keer willen we ook bij de casino’s binnen van alles bekijken.
Het zijn soms complete pretparken en bij ons vorige bezoek was daar geen tijd voor.
Bij Treasure Island gaan we als eerste naar binnen maar we treffen het niet.
De attractie wordt vernieuwd en gaat 26 oktober pas weer open.We nemen de lightrail naar The Mirage, het domein van Siegfried & Roy.
Deze attractie is ook al gesloten want Roy is vorige week gegrepen door een van de tijgers en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. We zien maar één tijger. De tuin ziet er mooi uit en je waant je zo in de tropen.IMG_1468Als we oversteken, fly-over met roltrappen, komen bij The Venetian.
Hier is een complete stad nagebouwd en heb je de gelegenheid om een rondvaart per gondel, met zanger, te maken. Op een van de pleinen is een trouwerij gaande.
Omdat het al tegen 19:00 aanloopt gaan we terug richting hotel, want we willen eten in Quarks restaurant.
Dit is geheel gebouwd in de stijl van Star Trek .Na het eten kijken we nog wat rond bij The Experience, want we hebben geen puf meer om de strip op te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *