Gravedona

Het voorspelde slechte weer bleef gisteravond uit dus we hebben lekker van het uitzicht genoten op het balkon. In de nacht begon het wel te onweren en te regenen maar dan heb je er geen last van.

De volgende ochtend schijnt de zon alweer. Op weg naar de bakker om broodjes te scoren. Dat blijkt een hachelijke onderneming te zijn want er ligt geen voetpad op de route en zoals al eerder opgemerkt rijden ze hier niet echt langzaam. We kunnen ook gebruik maken van fietsen bij het appartement maar dat lijkt ons hier niet zo’n goed idee.

Gravedona ligt aan de voet van de heuvels in een baai van het Comomeer. Het heeft een heel mooi oud centrum met smalle steegjes, steile trappen, en oude dicht op elkaar gebouwde huizen. Er zijn ook weer behoorlijk wat kerken. Veel stamt nog uit de oudheid en dat maakt het een karakteristiek Italiaans stadje. Het is er drukker dan verwacht.

Ook is het leuk wandelen over de boulevard. Er zijn veel terrasjes en winkeltjes. Dat het een populaire bestemming is wordt duidelijk als we willen eten. Alles blijkt vol te zitten en na een tijdje wachten kunnen we alleen binnen een tafeltje krijgen. Buiten zit het nog vol. Femke Halsema brengt ons de menukaarten en neemt de bestelling op. Tenminste, we vinden allebei dat ze wel heel erg op Femke lijkt 😀

Later op de avond nemen we nog een espresso en Els een gelato op een terrasje met uitzicht over het Comomeer. Het is erg sfeervol met al die lichtjes op de heuvels rondom het water. Het is ondanks de slechte voorspellingen nog steeds heerlijk weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *