Firenze (Florance)

Dat is nog eens een drukke stad. Je kan werkelijk over de hoofden lopen hier in Firenze. Nu is het centrum maar ongeveer een vierkante kilometer, en als er veel toeristen zijn wil het wel eens crowded worden. Ik ben blij dat ik de tip van de receptie opgevolgd heb. Niet met de auto maar per trein van Signa naar Firenze, een reisje van 18 minuten. Als we aankomen op het station hebben we eerst een plattegrond gescoord. Daarna proberen naar buiten te komen en de stad verkennen.


Vlakbij het station zien we de basiliek Saint Maria Novella, wat ook al de naam van het station is. Op het plein is een dagelijkse markt met veel leuke kraampjes.

We belanden in een café en doen een lekker bakkie. Het record wordt weer naar beneden bijgesteld, €2,20 voor een cappuccino en een espresso. En het smaakt voortreffelijk. Els ziet een fotocollage hangen. In 2015 is onder andere Tom Hanks hier geweest tijdens de opnamen van Inferno. Een sequel van de Davinci Code, geregisseerd door Ron Howard. De première is gepland voor 28 oktober 2016.

Als we richting Ponto Vecchio gaan wordt het behoorlijk druk met mensen op straat. Je moet ook telkens opzij voor fietsers, bussen en paard en wagen. Zoeken naar attracties hoef je hier niet want je volgt gewoon de massa. Er zijn ook veel scholieren, waarschijnlijk een soort van kennismakingsweek of zo. Voor het Piazza Della Signoria and Palazzo Vecchio zien we het beroemde standbeeld David van Michelangelo. We blijken naar een replica te staren, want in 1873 is het origineel verplaatst naar de Galleria Dell Accademia. 


Dat verklaart ook de enorme rij wachtenden die we later op de dag zien staan voor genoemd museum. Dat is trouwens toch wel een dingetje in Firenze. Je moet de tijd nemen om te wachten voor je ergens naar binnen kunt, een uur wachten is geen uitzondering.

Inmiddels hebben we de beroemde brug Ponte Vecchio bereikt, maar er is geen doorkomen aan. Doordat op de brug veel winkeltjes zitten, vooral veel juweliers, loopt het vast. We steken de brug over en gaan via een verderop gelegen brug weer terug het centrum in.  Het is wel leuk etalages kijken hier.

Als laatste bekijken we de Duomo, de nummer een bezienswaardigheid van Firenze. Wil je alles in Firenze goed kunnen bekijken dan mag je daar wel minimaal 4 dagen voor uittrekken. Die tijd hebben we nu niet want wij trekken morgen verder naar ons volgende reisdoel, Rome.

1 reactie op “Firenze (Florance)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *