Évian-les-Bainso

Even denken we dat we in San Francisco rijden. Voor ons zien we water en steile hellingen tot wel 10% naar beneden. Maar we zijn in Frankrijk en op weg naar Évian-les-Bains. Bekend van onder meer het watertje. De straatjes zijn bochtig en krap maar uiteindelijk parkeren we in de Charles de Gaulle garage in het centrum. De Gaulle, hoe komt die hier terecht?

Het blijkt dat in Évian-les-Bains de onafhankelijk van Algerije, een voormalige Franse kolonie, hier getekend is. Al snel bereiken we lac Léman, bij ons beter bekend als het meer van Geneve.

Het is wederom schitterend weer. Wat dat betreft hebben we het deze vakantie enorm getroffen. Langs het meer is het een drukte van belang. Dit weekend is er alweer een Grand Prix van Frankrijk. Ditmaal voor de speedboten in het F1H2O UIM World Championship. Er is een gedeelte waar je niet mag komen, de zogenaamde dry pit, maar hier staan volgens mij vooral de grote jongens.
Verderop staat men gewoon op een parkeerplaats de boten voor te bereiden en daar kan je zo omheen lopen. Wel een erg kleine cockpit. Ik zou er niet inpassen.

We komen bij een zeilschool voor kids. Hier gaan we even op een bankje zitten. Dat is wel een leuk schouwspel. De bootjes worden per 5 naar buiten gesleept. De kinderen moeten dan zelf terug zeilen naar de kade.
Ook liggen er voor vele $ / € schepen voor anker in de haven. Dat is voor de gewone man niet te betalen, wel leuk om een keer te bewonderen. De veerboot naar Zwitserland legt hier ook aan.

Als we de auto weer pakken en verder rijden langs het meer zien we ook diverse kleine stranden. Het is hier erg mooi. We sturen weer richting Zwitserland en komen door Torrent. Wel geinig zo’n plaatsnaam. Benieuwd of ze hier een beetje kunnen downloaden 😊 Volgens mij ligt zoiets nogal gevoelig in Frankrijk. We maken nog even een wandeling door Sion, maar dat houden we al snel voor gezien. Het is erg stil op straat en erg warm. Even denk ik dat het door de WK komt, maar Zwitserland heeft gisteren al gespeeld. ’s Avonds lekker gegeten op ons terras van zondag. Er was nu wel food en het terras zat lekker vol. Morgen alweer de laatste dag. Dan laten we de auto staan want zaterdag zitten we daar op weg naar huis weer lang genoeg in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *