Cradle Mountain en Devonport

We vertrekken op tijd richting Cradle Mountain. Het is bijna 4 uur rijden vanaf hier en we rijden door een landschap met veel heuvels wat bij vlagen doet denken aan Engeland of Ierland. Na drie kwartier komen we aan in het plaatsje Ross wat bestaat uit een lange straat met aan het begin een kerk en voorderest wat huisjes en winkeltjes. Voor de kerk zien we een monument en gedenkstenen van de oorlogsslachtoffers die uit dit dorp zijn gekomen. Zo was er o.a. Sgt. Lewis McGee van de 40e Australische infanterie die de Victoria Cross heeft gekregen voor zijn diensten in Ypres, Belgie. Hij heeft dit helaas niet meer mee kunnen krijgen.


Na een paar uurtjes komen we aan in Cradle Mountain. De ingang is een stuk groter dan van Mount Field. We bezoeken even het visitor center waar Barend nog wat zakjes chips scoort en gaan vervolgens met de auto het park in. Hoofdevenement van de dag is een wandeling van twee uur rond het meer bij
Cradle Mountain. Hierbij hebben we vaak een mooi uitzicht op dit bergmassief. Het is niet moeilijk om te raden waarom dit gebergte zo genoemd wordt.


Verder bezoeken we nog wat watervallen en komen we voor het eerst een kangaroe tegen in het wild. Tevens komen we nog een possum tegen. We moeten wel zeggen dat het hier niet bepaald stikt van de wilde dieren, maar misschien kom je er meer tegen als je de grotere trails doet. De grootste trail die we op een bordje zagen was ruim 80 kilometer lang en duurde ongeveer 4 tot 5 dagen. Deze besloten we na kort overleg maar links te laten liggen.


Nadat we diverse korte trails hadden gedaan was het alweer vijf uur en besloten we een plek te zoeken om te overnachten. Aangezien er niet veel hotelletjes in de buurt van Cradle zijn gaan we rijden naar Devonport waar onze boot morgenavond richting Melbourne vertrekt. Wanneer we daar aankomen zien we deze boot nog net wegvaren. We vinden een leuk hotelletje vlakbij de haven en lopen even door de stad om te kijken wat er te doen is. Volgens WikiTravel moet er een hele leuke pub zijn, maar deze is nogal rustig als we een kijkje nemen. We gaan dus maar weer terug naar het hotel en doen nog een drankje in de hotelbar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *