Boot naar Tasmanie

Vandaag is onze laatste dag in Melbourne. Jeff gaat ’s ochtends even op bezoek bij een nichtje van hem terwijl Marvin en ik even boodschappen gaan doen in het centrum van Berwick. We halen wat spullen voor onderweg in de vorm van een paar liter water en wat snacks. Tevens halen we wat cadeautjes voor onze gastheren tante Wil en ome Martien. Dat was toch wel het minste wat we konden doen na zo’n goed verzorgd verblijf.


Wanneer Jeff terug is pakken we onze spullen en laden we de auto in. We hebben nog een paar uurtjes te gaan voordat de boot vertrekt, maar doordat het regent kunnen we niet veel buiten doen. Als eerste stop hebben we een populair winkelcentrum in Chadstone. Het geheel doet Amerikaans aan met veel winkels en foodcourts. Uiteraard zit ook hier een Lord of the Fries waarop Barend besluit om eindelijk een patatje te scoren. De hapwat heeft er een concurrent bij!


Vervolgens gaan we via de baai naar de port van Melbourne waar onze boot al is aangemeerd. Er staan zelfs al redelijk wat auto’s te wachten op de parkeerplaatsen. We zetten onze auto ook in een van de parkeervakken en doen vervolgens een drankje in een tentje aan de pier. Hierna begint het boarden inclusief een security check. Het valt ons op dat de controle vooral gericht is op voedingswaren en drank, want dat zijn de enige vragen die ons voorgeschoteld worden. Nadat er een blik is geworpen onder de motorkap en in de achterbak mogen we de boot op. Het lijkt ons allemaal niet waterdicht want onze koffers worden niet eens geopend.


Op de boot zelf zijn de voorzieningen goed. We hebben een cabin aan de stuurzijde, er is een restaurantje waarbij je kan opscheppen wat je wilt, en er zijn meerdere plekken om een Australisch of Tasmaans biertje te scoren. We komen de tijd dus wel door. Morgenochtend om 6:00 zullen we aanmeren bij Devonport waarna we om 06:30 met de auto naar buiten kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *